Naprapatbloggen

Fornebu Padel Smash

Fornebu Padel, et nytt treningstilbud i Norge

Fornebu Padel er våre nye naboer på Fornebu Indoor Golf Center. Padeltennis er helt nytt i Norge, og vi synes det er veldig moro at det første senteret i landet etableres i samme bygg som Rygg og Rehab Fornebu. Det er et ypperlig tilbud for våre pasienter, ettersom det er litt snillere mot kroppen enn vanlig tennis, litt enklere, og mer sosialt da man vanligvis spiller double (4 stk sammen). På lørdag kan du prøve det nye tilbudet gratis.

Fornebu Padel har åpen dag

Lørdag 25. februar fra kl 10 – 15, arrangerer Fornebu Padel åpen dag. De stiller med 3 helt nye baner, nødvendig utstyr, instruktører, og folk å spille med. Du stiller med treningsklær, joggesko, godt humør og åpent sinn. Det er ikke nødvendig å melde seg på, det er bare å stille opp. Helt ok om dette er første gang du spiller, og du kan komme når som helst i tidsrommet. Her kan du se veibeskrivelse til golfsenteret.

Fornebu Padel Serve

Du må gjerne ta med deg venner og kolleger, men det er ikke et krav for å teste det ut, ettersom det arrangeres spill blandt alle som kommer. Gratis parkering på kjøpesenteret Fornebu S, eller rett utenfor golfsenteret, men husk å trekke lapp fra P-automaten samt gul lapp som ligger på disken i resepsjonen hos Golfshopen. Du må ha begge i frontruta ellers blir det fort bot.

Hva er padeltennis?

Sammenlignet med vanlig tennis, så er padel spilt på en litt mindre bane, nettet er litt lavere, man server under midjen, ballen er litt mykere, rackertene har ikke strenger, underlaget er kunstgress med sand, og banen er innkapslet i glassvegger. Går ballen i veggen så er den fremdeles i spill. Man kan spille 2, men vanligst er double altså 2 mot 2.

Her kan du lese om spillereglene i padel.

Historisk så ble idretten etablert i Mexico i 1969, og har siden den gang spredd seg rundt i Sør-Amerika og videre til Spania og Portugal. For noen få år siden kom de første banene til Sverige, og i dag er det flere hundre baner i Sverige. Det er den raskest voksende idretten i Europa, og nå er det første senteret i Norge etablert på Fornebu. Årsaken til at det spres såpass raskt, er fordi det er veldig enkelt, sosialt og gøy.

Her kan du lese mer om padel.

Hvorfor Fornebu Padel?

Fornebu Padel AS er et nyetablert selskap med blant annet Christian Ruud, som griper sjansen til å på alvor introdusere en fantastisk morsom og engasjerende idrett til Oslo sin befolkning. Padel Tennis passer utmerket for alle nivåer og ambisjoner, er i tillegg sosial, og super trening for kroppen.

Fornebu Padel Logo

I Padel så belaster man ikke ryggen med voldsomme rotasjoner. Dynamikken i bevegelsene og spilleomgivelsene tilsier at man på en balansert måte skåner kroppen fra slitasje, på samme måte som en del andre idretter kan gjøre. Dette gir en fin og morsom form for trening. Alt dette med ball og rackert, selvfølgelig.

Fornebu Padel ønsker hjertelig velkommen til å spille denne fartfylte racketsporten hos oss.

  • Lørdag 1. april skal det være offisiell åpning av Fornebu Padel
  • Søndag 2. april arrangeres uofisiellt NM i Padeltennis på FIGC

Følg gjerne Fornebu Padel på facebook og instagram.

Under her er noen bilder fra det nye anlegget.

Fornebu Padel November 2016

Sånn her så det ut i november 2016. De 3 padelbanene er montert i nærspillsområdet, hvor det tidligere var putting green og bunkere.

 

Fornebu Padel Februar 2017

Bilde tatt fra samme vinkel, februar 2017.

 

Fornebu Padel Nett

 

Fornebu Padel Glassvegg

 

Fornebu Padel Bane 2

Share Button