Naprapatbloggen

Satsning innen kickboxing

De siste 5 månedene har vi fulgt opp Eirik Rafn Hansen ved Rygg og Rehab Fornebu. Det er veldig moro å følge pasienter som er dedikerte, som tør og satse og setter seg litt hårete mål. Eirik har bakgrunn innen Taekwon-Do, og etter et år med kickboxing deltok han i VM.

Her er et referat fra VM i Dublin, høsten 2015:

Eirik Rafn Hansen mot Jonathan Rubilar (Chile)
-74 kg: innledende kamp
Eirik møter en dyktig utøver fra Chile i åttendelsfinalen. Begge utøverne har gode beinteknikker og benytter disse mye i løpet av kampen. Kampen er jevn hele veien med 2-2 i poeng etter første runde og 5-4 til Chile etter andre runde. Mot slutten av tredje runde begynner chileneren å bli sliten, mens Eirik klarer å opprettholde eksplosiviteten i sine angrep, og klarer dermed å ta ledelsen mot slutten av kampen. Eirik vinner dermed 8-6 i en spennende kamp og er klar for kvartfinale mot USA.

«Jeg var selvsikker og fokusert når jeg gikk ut på matta, men det ble en kamp hvor viljestyrken min måtte prøves» forteller Eirik.

Det blir en meget tøff kamp som måtte løses, og etter første runde står det likt (2-2). Etter andre runden så ligger Eirik under poengmessig (5-4). I tredje runde så blir Eirik sparket ned av ett kraftfullt spark i ribbena hvor han har slitt med et brudd det siste halvåret, og det begynte å bli litt mange variabler, sier landslagstrener Gianpaolo Calajò.

I tredje runde viser Eirik hva han er god for, men tiden begynner å bli knapp og han er lettere svekket av skade.

«Jeg øker presset på motstanderen og henter inn poeng, vi står likt poengmessig og jeg er ajour. Jeg klarer å plassere et spark i hodet på han, dette blir det avgjørende treffet som gjør at jeg klarer å snu kampen, helt på tampen. Jeg er veldig fornøyd med min debut i et senior mesterskap» foreller Eirik.

Kickboxing kampsport naprapat

Team Norway: Eirik Rafn Hansen og Tirill Nanett Næss

Landslagssjef Gjermund Nesland synes det var en spennede åttenedelsfinale som endte 8-6 i norsk favør. I kvartfinalen står verdensstjernen Jack Felton fra USA. Han lar seg ikke skremme av et stort navn, og går inn i kampen med stor selvtillit. Dette er en av de beste kampene vi har sett av Eirik. Han går en god kamp både teknisk og taktisk mot en av verdens beste kickboxere uavhengig vektklasse. Det ender i klar seier til den mye større motstanderen, men Eirik har all grunn til å være fornøyd over en super prestasjon i sitt første senior VM, der han til og med deltar i en vektklasse to klasser over hans egentlige vektklasse.

Vi gleder oss til å følge Eirik videre i satsningen, og skal gjøre vårt for at han holder seg skadefri både på trening og i konkurranser.

Share Button