Naprapatbloggen

Naprapatens tips etter Birken 2015

Først og fremst, gratulerer så mye med vel overstått ritt alle birkebeinere som deltok. Flott innsats. Det var fantastiske forhold både fredag og lørdag, sol men likevel ikke for varmt noe som var ideelt for alle syklistene. Norges Naprapatforbund stilte som vanlig med en stor gjeng energiske naprapater ved målgang ved Håkons hall, og på lørdag var det så mange som over 160 syklister som var innom for behandling av trøtte og stive kropper.  I tillegg hadde vi vår egen Naprapat og PT Anett Eriksen som jobbet i krampeteltet som var halvveis i løypa ved Kvarstadsætra. 

 

Naprapat Anett Eriksen behandler ved Birkebeinerrittet 2015

 


Nå som mandagen er her igjen, og alle utøverne har fått ha en hviledag etter endt ritt, så er det sikkert flere av dere som kjenner på stive og ømme kropper.  Da kan det være godt med en liten pekepinn på hvordan gjøre denne dagen enda litt lettere. Har du drukket nok vann i dag? Og spist sunn og ernæringsrik mat?

Forsøk å få til en lett økt i dag, med sirkulatorisk, aerob trening. Kanskje en lett joggetur, rask gange, lett svømmeøkt eller en liten lett sykkeltur ut i marka. Ved å få i gang hjertet og lett puls vil du kjenne at stiv muskulatur får ny næring og du vil føle at det letter opp. 

I tillegg kan det være godt å få strekt ut litt ordentlig.  Å gå på yoga kan være et godt alternativ, men for de av dere som synes det blir for krevende kan dere fint gjøre noen tøyeøvelser hjemme i stua også. Forsøk da å puste og ikke presse deg ned i posisjonene, men heller slappe av så godt som du kan. På denne måten kommer du dypere ned i tøyen og får en mer positiv effekt og forhåpentligvis kommer litt lengre ut i bevegelsen. 

Hold hver posisjon i ca 15-30 sekunder, og så kan man gjerne gjenta 2-3 ganger. Husk å gjøre det på begge ben/sider også.  Muskelgrupper man bør tøye ut er følgende:

  • Framside lår
  • Bakside lår
  • Innside lår
  • Legger
  • Setemuskler
  • Hofteleddsbøyere

facebooksiden til den nye klinikken vår på Fornebu ligger det noen enkle tøyetips.

Utover høsten kommer vi med videoer av enkle øvelser for bevegelighet og styrke. Følg med på bloggen og vår felles facebookside.