Naprapatbloggen

Sjekkliste før Birken

Sjekkliste før Birken

I dag og i morgen arrangeres Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer. Vi har mange pasienter som har dette som sitt hovedmål i løpet av treningsåret. Nå som det nærmer seg vil vi gjerne komme med en sjekkliste før Birken som kan gjøre konkurransen bedre for deg.

Sjekkliste før Birken

Norges Naprapatforbund, Birkebeinerritet

6 enkle tips og en sjekkliste før Birken til hvordan du kan forberede det tekniske i forhold til sykkelen din.

Takk til Simen Langeland i Hardrocx AS for utarbeiding av denne sjekklisten før Birken.

  1. Sjekk hvor mye belegg som er igjen på bremseklossene. Bytt bremseklossene hvis de er slitt.
  2. Mål slitasjen på kjedet, krankdrev og kassett. Bytt drivverk hvis det er slitt.
  3. Sjekk at dekkene ikke er slitt og er uten rifter i rullebanen og i sideveggene. Bytt dekk hvis de er slitt eller skadet.
  4. Tips til smøring av kjedet: smør et lag med tynn olje på kjedet, og jobb oljen inn i leddene ved å sveive krankarmen bakover 9-10 omdreininger. Smør så et lag med litt tykkere olje, og jobb den inn på samme måte. Den tykke oljen vil kapsle inn den tynne oljen slik at kjedet vil holde seg smurt lenger. Tørk av den overflødige oljen med en fille.
  5. Sjekk at girwirene beveger seg med minst mulig friksjon i girstrømpene. Hvis det er friksjon i girwirene vil girene fungere upresist, og da må wirene smøres. Hvis dette ikke hjelper bør man bytte wire og girstrømper.
  6. Bruk girene riktig. Unngå å gire med forgiret midt i en bratt motbakke (feks Rosinbakken). Planlegg heller giringen med forgiret før motbakken begynner. Dette er spesielt viktig å fokusere på hvis det er nedbør på rittdagen, ettersom gir og drivverk blir mer upresist når det er dekket av våt gjørme.

Når du er kommet i mål anbefaler vi at du tar deg en tur innom teltet til Norges Naprapatforbund. Her står vår Naprapat Eline Sagen klar til å hjelpe deg med stive lår og legger, kramper, vond rygg eller liknende plager til en hyggelig pris. Dette gjør at man kommer seg raskere etter konkurransen og man slipper å være plaget med stølhet i flere uker etterpå.

På denne siden kan du lese mer om hva du bør gjøre dagene i etterkant av Birken.

Sjekkliste før Birken

Norges Naprapatforbund ved Birkebeinerrittet

På denne siden kan du se en annen sjekkliste dagene før Birken.

Med dette ønsker vi alle lykke til!