Naprapatbloggen

Spør naprapaten om hodepine

Hodepine er noe de fleste av oss sliter med til tider. For å finne årsaken til symptomene må man grave en del i historikken til pasientene. Det er ofte et komplekst bilde, da saker som kan utløse hodepine kan være alt fra dårlig søvn, dårlig mat eller uregelmessige måltider, støy, sterkt lys, sterke lukter, alkohol, stress, dehydrering, dårlig holdning eller spente nakke og kjevemuskler.

Hodepine er en smerte som er lokalisert til hodet, nakke og ansiktet. Ofte oppleves den på begge sider av hodet, men det kan også bare forekomme på den ene siden av hodet. Spenningshodepine er den vanligste formen for hodepine og oppkommer som oftest i bakhodet, pannen, tinning eller over øyet. Dette kan komme som resultat etter langvarig statisk arbeid med dårlig ergonomi som for eksempel kontorarbeid.

Hodepine kan også komme av for mye stress, spente muskler, forkjørelse, uro og synsfeil. Psykiske belastninger og skjevt bitt kan også lede til hodepine samt traume mot nakken. Hodepine kan ha en middels sterk trykkende, verkende karekter. Den kan kjennes ut som om man har en trang hjelm rundt hodet.

naprapat migrene hodepine behandling

Hvordan kan man forebygge hodepine?

Gjennom å leve et aktivt liv med bevegelse og trening skaper du gode forutsettninger for et liv uten hodepine. Jobber du på kontor eller du har en jobb der det er mye statisk arbeid over lengre tid, er det viktig å variere arbeidsstillingen og bryte det statiske bevegelsemønsteret. Varier mellom å stå/sitte på jobben. Det er også viktig å drikke nok vann i løpet av dagen for å opprettholde en god væskebalanse da hodepine kan komme om man er dehydrert.

Ved hjelp av Hodepinedagboka kan du enkelt kartlegge hvorfor du får hodepine.

Hva kan man gjøre med hodepine?

For å forebygge hodepine er det viktig å holde seg i bevegelse, da spesielt nakke og skulderområdet. Ta kortre pauser i fra det du holder på med, rulle på skuldrene, tøy lett i nakken. Endre arbeidsstilling så ofte du kan for å unngå at det blir dårlig sirkulasjon i området. Lett massassje og pressur på nakken kan forebygge eller minske symptomene. Tenk på at smerte er kroppens måte å si ifra om at det er noe som er feil. Hodepine er noe naprapatene behandler daglig med gode resultater, og med en kombinasjon av enkle hjemmeøvelser.

På denne siden kan du lese mer om hodepine og migrene.

Om du har spørsmål om din hodepine eller migrene, benytt gjerne kontaktskjemaet så svarer vi deg i løpet av 24 timer.