Naprapatbloggen

Laks med spinat

Laks med spinat: enkel og rask middag for hele familien

Det er anbefalt fra Helsedirektoratet at vi skal spise fisk til middag 2 til 3 ganger i uken. Anbefalingene sier at minst 200 gram av fisken vi spiser i løpet av en uke skal være fet fisk, som ørret, laks, makrell og sild. Med denne oppskriften skal du ikke se bort ifra at laks med spinat blir en favoritt til middag. 

Fet fisk inneholder Omega-3 og vitamin D. Omega-3 er fettsyrer kroppen vår er avhengig av, men som kroppen ikke produserer selv. Dermed må vi tilføre de via maten vi spiser. Det er spesielt tre deler av kroppen vår som har nytte av omega 3: hjerte, hjerne og synet. Vitamin D påvirker opptaket av kalsium fra tarmen vår, og er med på å opprettholde beinmassen. Et godt inntak av vitamin D er viktig for å redusere risikoen for beinskjørhet. Vitamin D får vi mest av gjennom sollyset, og i Norge får vi lite gjennom vinteren og det blir ekstra viktig å spise fisk for å opprettholde inntaket.

Laks med spinat

Skippern har lært oss at spinat er sunt, og denne oppskriften inneholder en god mengde spinat. Fra spinaten får vi flere vitaminer som kroppen vår trenger, som vitamin C, vitamin A og vitamin K, i tillegg til kalsium og jern.

Laks med spinat

Denne oppskriften er hentet fra Rema 1000 og er stekt laks med spinat. Rema 1000 har laget en rekke gode middagsoppskrifter. Disse er sunne, krever få ingredienser og er kjappe å tilberede.

Laks med spinat

Ingredienser til familie på fire: 

 • 1 pakke laksefilet (400-500g)
 • 1 pakke spinat
 • 1 løk
 • 1 sitron
 • 1 boks creme fraiche (3dl)
 • 4dl fullkornsris
 • 2ss olivenolje

Laks med spinat

Slik går du frem: 

 1. Kok ris etter anvisning på pakken og stek laksen i ovnen.
 2. Hakk løken, fres i panne sammen med olivenolje til løken er gyllen.
 3. Spinaten puttes i pannen sammen med løken, la dette surre et par minutter. Spinaten krymper veldig, så ikke hold igjen på mengden.
 4. Ha i creme fraiche og la det koke opp.
 5. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

God middag!

OBS. Kristine jobber ikke ved Rygg og Rehab Asker lenger. Ønsker du time hos ernæringsfysiolog, ta kontakt med oss så skal vi sette deg i kontakt med en i nettverket vårt.