Naprapatbloggen

Faglig utvikling

De to siste ukene har vi i Rygg og Rehab vært aktive med kursvirksomhet. Aktuelle kurs har vært i dry needling og klinisk ortopedisk medisin.

Dry needling, også kalt nålebehandling er en teknikk som benyttes for å behandle triggerpunkter i ulike muskler som pasientene har problemer med. Kraftige saker, disse nålene. Tilsynelatende et effektivt hjelpemiddel i verktøykassa til naprapaten, om pasienten synes det er greit å få nåler vel og merke. Vi var med som arrangør og hadde kurset i Rygg og Rehab Sætre sine lokaler. Kursholder var naprapat Bjørnar Willasen, og det var 12 naprapater som deltok. Les mer om nålebehandling her.

Dry needling

Nå i helgen var det kurs i klinisk ortopedisk medisin (OMI) med fokus på nakke. Dette er del av en femårig etterutdanning for leger, fysioterapeuter og naprapater. Les mer om OMI her. Vi tok opp en del kasustikk, og gikk gjennom ulike diagnoser som svimmelhet, migrene, prolaps, whiplashskader og andre mer sammensatte problemstillinger i nakken. Flott å diskutere og dele erfaringer med kolleger for å få en pekepinn på at man forhåpentligvis holder tunga rett i munnen når det gjelder denne type problematikk. Sistnevnte kurs ble holdt på klinikk for ortopedisk medisin i Røyken ved fysioterapeut Tom Røsand. Det var en sammensetning av 18 naprapater og fysioterapeuter som deltok.

Cerv traksjon

Videre faglig utvikling så har vi fagdag med alle kolleger en gang i måneden hvor vi tar opp interessante pasienter, deler erfaringer og har ofte et aktuelt tema.

Ser frem til mars da jeg skal på videre kursing i Stockholm en ukes tid. Blant annet på løpekurs mht kneskader ved klinikken til Specialistgruppen. Senere den uka er det årsmøte i Svenske Naprapatforbundet hvor løping og løpeskader er tema.

Selvom man er ferdigutdannet naprapat så er det alltid mer å lære i takt med all forskning som foregår på manuell medisin. Tror aldri interessen for kursing vil ta slutt :)