Naprapatbloggen

Tag Archive: avspenning

 1. Massasje mot stress

  Leave a Comment

  Beroligende og avslappende massasje kan hjelpe kroppen og slappe av. Stress er en hverdagslig del av livet, og det finnes positivt stress og negativt stress. Massasje mot stress stimulerer et velbehagesenter i hjernen, og senker blodtrykket.

  Massasje er den metoden som er mest virkningsfull mot stress. Det viser en svensk doktorgradsstudie som har sammenlignet de vanligste metodene å oppnå avspenning på. Stress er en hverdagslig del av livet vårt, men kan ha store negative påvirkninger på vår generelle helse.

  Stress er i utgangspunktet en kroppslig reaksjon på farer/trusler, og som setter kroppen i beredskap gjennom å trigge det sympatiske nervesystemet. Når dette skjer, frisettes blant annet adrenalin og kortisol. Dette er stresshormoner som i utgangspunktet kan gjøre oss i stand til å unnvike farer/trusler på en effektiv måte. Derimot når stresset er langvarig vil et langvarig forhøyet nivå av kortisol få konsekvenser for helsen. Dette kan blant annet være økt kolesterol, vektøkning og høyt blodtrykk. Det er derfor viktig å lære seg å stresse ned, eller å takle en hverdagslig tidsklemme på en bedre måte uten å bli oppjaget.

  At kroppen får tilstrekkelig med hvile er spesielt viktig for nervesystemet og kognitive funksjoner. En sliten kropp, og et slitent sinn vil ikke kunne prestere på et optimalt nivå. Det er derfor viktig at man tar vare på seg selv, slik at man har en mulighet til å imøtekomme egne krav fra seg selv og sine omgivelser. Det kan derfor hjelpe og benytte seg av massasje mot stress.

  Hva er klassisk massasje?

  Massasje er en av de eldste behandlingsformene vi kjenner til. Den første informasjonen kommer fra Kina og ble funnet for omlag 4000 år siden. Massasje er en direkte handling på kroppen ved hjelp av hender som stimulerer kroppen til å helbrede seg selv. Klassisk massasje er den massasjeformen som er mest utbredt i Norge, og de fleste pasientene tar denne behandlingen blant annet for å stresse ned.

  På denne siden kan du lese mer om klassisk massasje.

  Massasje mot stress

  Hvordan fungerer massasje mot stress?

  Et godt alternativ til å få bukt med stressnivået er å benytte seg av en massasjeterapeut som kan hjelpe deg å finne roen i en travel hverdag. Klassisk massasje har vist å ha god effekt på det parasympatiske (beroliggende) nervesystemet. Gjennom frisetning av oxytocin, seretonin og dopamin vil kroppen senke sitt tempo, og falle ned i dyp avslapning. Det er viktig for helsen at vi unner oss tid til å slappe av, og jevnlig massasje vil kunne gi deg bedre forutsetninger for å senke skuldrene i en travel hverdag. Behandlingen påvirker også vår mentale tilstand, slik at man blir lettere til sinns og mindre påvirket av stresset rundt oss.

  Alle som føler seg stresset, sliten eller ønsker å gjøre noe godt for seg selv er velkommen til Rygg og Rehab. Der kan dere nå bestille en time hos massør Jedrek ved Rygg og Rehab Røyken og Rygg og Rehab Sætre.

 2. Naprapatiens uke 2015

  Leave a Comment

  Naprapatiens uke finner sted 4-8. mai og er et landsdekkende tiltak fra Norges Naprapatforbund. Målsetningen er å informere om hva naprapati er, og hva vi hjelper våre pasienter med. Det vil bli mye aktivitet i sosiale medier, og hver dag har et eget tema for å belyse ulike deler av vår kompetanse.

  Naprapatiens uke

  Mandag 4. mai: Hva er naprapati?

  Tirsdag 5. mai: Løping og løpeskader

  Onsdag 6. mai: Ryggsmerter

  Torsdag 7. mai: Avspenning og stressmestring

  Fredag 8. mai: Tips til en aktiv helg

  Lørdag 9. mai: Holmenkollstafetten

  Naprapatiens uke avsluttes egentlig fredag 8. mai, men dagen etter har jeg i tradisjonen tro satt sammen et eget naprapatlag som skal løpe Holmenkollstafetten. I denne artikkelen kan du lese litt om vår deltakelse i fjor.

  Vi ser frem til en spennende uke med mye nyttig informasjon. Stay tuned!

  #naprapati #ryggogrehab #naprapatiensuke