Naprapatbloggen

Tag Archive: blåbærpai

 1. Oppskrift på sunn blåbærpai

  Leave a Comment

  Lyst på litt kveldskos i høstmørket? En blåbærpai er perfekt for mørke kvelder, da lysten på noe godt melder seg. Fordelen med denne oppskriften er at vi kan lage sunn blåbærpai. Dermed egner den seg faktisk som kveldsmat. Oppskriften er enkel og går kjapt å lage, samtidig som den er sunn, inneholder flere gode næringskilder og er supergod til litt ekstra høstkos.

  Blåbær er en god kilde til flere viktige vitaminer som kroppen vår trenger. Det inneholder vitamin E, som er en viktig antioksidant i kroppen vår, og vitamin C som styrker immunforsvaret vårt. Noe som er fordelaktig i disse forkjølelsestider. I tillegg til blåbær er det også havregryn i denne oppskriften, og disse to inneholder kostfiber som gjør godt for fordøyelsen.

  Har du vært i skogen og plukket bær i høst, ta de nå frem og lag noe godt av dem. Er du i butikken, kjøp gjerne frosne pakker med blåbær. Fryst frukt og bær holder godt på næringsstoffene sine, så det er et godt alternativ.

  sunn blåbærpai

  Oppskriften er enkel og lage, og går forholdsvis raskt. Jeg lager en smuldrepai med mye havregryn og bær, og minimale mengder sukker. Siden dette skal være kveldsmat, velger jeg å bruke grovere meltyper. Hvilke typer mel du bruker er helt opp til hver enkelt. Her har jeg brukt spelt, fiber og havremel.

  Oppskrift på sunn blåbærpai: dette trenger du

  • 2dl grovt mel
  • 1dl havregryn
  • 100g smør
  • 1 ss sukker
  • 1-2 ss honning
  • 50-100g blåbær

  Oppskrift på sunn blåbærpai: slik gjør du

  1. Bland mel, havregryn og sukker i en bolle.
  2. Del smøret i terninger og kna inn i melet. Det gjør ingenting om det er litt klumper når du er ferdig.
  3. Smør en paiform og ha halvparten av melblandingen i bunn, trykk den lett utover formen.
  4. Hell blåbærene over. Hvor mye blåbær du bruker er smak og behag.
  5. Fordel 1-2 ss honning utover bærene.
  6. Strø resten av melblandingen på toppen.
  7. Stek på rist i ovnen på 220grader i ca 30 minutter eller til toppen har fått en gyllen farge.

  sunn blåbærpai

  Tilbehør kan du variere etter anledning. Er det kveldsmat anbefaler jeg litt gresk yoghurt eller vaniljekesam. Skal du kose deg skikkelig er det godt med litt vaniljekrem eller is ved siden av.

  Håper det smaker!

  OBS. Kristine jobber ikke ved Rygg og Rehab Asker lenger. Ønsker du time hos ernæringsfysiolog, ta kontakt med oss så skal vi sette deg i kontakt med en i nettverket vårt.