Naprapatbloggen

Tag Archive: ernæring

 1. Ernæringsfysiolog i Asker

  7 Comments

  Har du en livsstilssykdom, et vektproblem eller andre utfordringer med tanke på kosthold? Da kan Ernæringsfysiolog Kristine Klægstad Moen hjelpe deg å finne en god metode for å forbedre din helse. Rygg og Rehab tilbyr nå ernæringsfysiolog i Asker.

  Hva er ernæringsfysiologi og hvordan kan en ernæringsfysiolog hjelpe deg?

  Ernæringsfysiologi handler om å se sammenhengen mellom god helse og riktig kosthold. Som ernæringsfysiolog har man kunnskap om hvordan maten vi spiser påvirker kroppen, hvordan den tas opp, og hvordan den absorberes. Utdanningen tar for seg hvordan maten påvirker kroppen direkte, og hvordan maten kan tilrettelegges mot ulike sykdommer, og da spesielt livsstilssykdommer. Dette gir ernæringsfysiologer et bredt spekter å jobbe med.

  Ernæringsfysiolog i Asker

  Typiske problemstillinger du kan få hjelp med hos ernæringsfysiolog i Asker

  Hvordan de ulike næringsstoffene, vitaminene og mineralene virker i kroppen vår er avgjørende for hva man bør spise. Her kan jeg hjelpe deg med å sette sammen et kosthold som fungerer best mulig for deg og din livsstil. Problemstillinger jeg ofte jobber med er blant annet:

  • Kroppsvekt (både overvekt og undervekt)
  • Allergier mot gluten og laktose
  • Livsstilssykdommer som diabetes type 2
  • Graviditet og amming
  • Irritabel tarm (IBS)
  • Idrettsernæring (hva du kan spise før og etter trening)

  Din problemstilling og hva du ønsker å oppnå vil alltid stå i fokus når jeg veileder, slik at fremgangsmåten skal gi de resultatene du ønsker.

  Utdanningen til Ernæringsfysiolog i Asker, Kristine Klægstad Moen

  Jeg har min utdanning fra Høyskolen Kristiania, der jeg har tatt en bachelor i ernæring. Med en bakgrunn fra idretten og en bachelor i idrett fra tidligere, var det naturlig for meg å bygge videre på en utdanning innen helse. Kosthold er interessant fordi det påvirker hele kroppen vår, og hvordan vi fungerer i hverdagen. I jobben som ernæringsfysiolog ønsker jeg å formidle dette videre og hjelpe andre til en bedre helse. Det er alltid spennende å møte nye mennesker og få lov til å bidra til at deres hverdag blir bedre.

  Hva skjer på første besøket hos en ernæringsfysiolog?

  Når du kommer til meg starter vi med ”første besøk for kostveiledning” hvor jeg setter av 60 minutter. Her ser vi på problemområdet og legger en fremdriftsplan for videre møter, og viktigst av alt: hva du skal gjøre på egenhånd. På denne siden kan du lese mer om hva som skjer på et møte hos ernæringsfysiologen i Asker.

  Har du en livsstilssykdom, et vektproblem eller andre problemer som kan rettes mot kosthold, ta kontakt med meg for en førstegangs kostveiledning hos Rygg og Rehab Asker. Vi finner sammen ut hva som er problemet og hvordan vi skal gå frem for å bedre situasjonen.

  OBS. Kristine jobber ikke ved Rygg og Rehab Asker lenger. Ønsker du time hos ernæringsfysiolog, ta kontakt med oss så skal vi sette deg i kontakt med en i nettverket vårt.