Naprapatbloggen

Tag Archive: goals

 1. 3 huskeregler for nyttårsforsettet

  Leave a Comment

  2017 er sparket i gang, og mange har nok hatt nyttårsforsetter i tankene de siste dagene. Hva er det som står på lista i år? Skal du ikke klatre opp Mount Everest, eller melde deg på introduksjonskurs i basehopping i år heller? Og hvorfor har vi et bilde av Ernie Els som løfter en pokal i dette blogginnlegget?

  Det som er gøy i livet er som regel enten ulovlig, umoralsk eller så blir man feit av det. Klassikerne er jo da å sette seg målsetninger som å passe vekta, trene mer, kutte røyk og snus og drikke mindre alkohol. Men så er det litt som Edward Schultheiss sier i TalkMore reklamen, som sympatisk ringer inn til kundeservice for å spørre om mobilregninga til døtrene på flere tusen:

  Hvor tar vi det herfra?

  3 huskeregler for nyttårsforsettet

  Man kan jo skrive opp og i mente om hvordan man når sine mål, men noe som er helt grunnleggende er at man setter seg en målsetning som er realistisk og gjennomførbar. Her er 3 fine huskeregler hentet fra våre gode kolleger @naprapatlandslagetnorge på instagram:

  1. Ikke vær FOR streng med deg selv.
  2. Si nyttårsforsettet ditt til en venn, da blir det vanskeligere å bryte.
  3. Det tar minst 3 uker å endre vaner og rutiner.

  Det var det viktigste vi ønsket å formidle med denne artikkelen. «Viktigst først» har jeg lært på en workshop om blogging, men vi ønsker også å informere om det som skjer med Rygg og Rehab i det kommende året, om du har lyst til å lese videre.

  Nye lokaler i Heggedal og Røyken

  Litt av våre egne målsetninger for det nye året, er at vi skal skape et bedre arbeidsmiljø ved klinikkene våre. Det gjør vi gjennom å øke bemanningen og doble lokalene ved klinikkene våre i Heggedal og i Røyken. Rygg og Rehab Heggedal fikk helt nye lokaler for tre måneder siden, og Rygg og Rehab Røyken vil flyttes til Røykenbadet i mars 2017 (kommer tilbake med mer info når det nærmer seg). Begge klinikkene får da to behandlingsrom, og det blir hakket med kollegialt å jobbe i et slikt miljø. Det betyr også at vi får bedre tilgjengelighet, og mulighet til å tilby akuttime på kortere varsel enn tidligere.

  Flere ansatte

  Flere behandlingsbenker krever flere ansatte. Naprapat Eline Sagen er tilbake fra mammapermisjon og jobber for øyeblikket ved Rygg og Rehab Heggedal, og skal etter hvert begynne å jobbe ved Rygg og Rehab Røyken igjen denne våren. Naprapat Anett Eriksen har vært sykemeldt de siste månedene på grunn av en korsbåndsoperasjon, men er nå back in business ved Rygg og Rehab Fornebu og Asker. Fysioterapeut Martine Kløvjan skal få ny daglig leder i familien, og har termin i april.

  Naprapat Jørn Hogseth er siste tilskuddet i Rygg og Rehab familien, og begynte å jobbe ved Rygg og Rehab Drammen i fjor høst. Han skal også jobbe i Røyken når vi flytter klinikken til Røykenbadet.

  Naprapat Jørn Hogseth

  Vi ønsker Naprapat Jørn Hogseth velkommen til Rygg og Rehab.

  Nye idrettsutøvere

  Utover det å jobbe med rygg, nakke og skuldre som er det de fleste som kommer til oss søker for, så har vi bred kompetanse på idrettsskader. Dette har ført til at vi har fått noen nye idrettsutøvere som velger å bruke oss i 2017 som sine samarbeidspartnere i satsningen.

  Jostein Olafsen som er på landslaget i rulleski, satser frem mot verdenscupen og VM den kommende sesongen. Espen Kofstad er på landslaget i golf, og skal til pers allerede neste uke da han spiller i BMW SA Open (South African Open), som er den første turneringen i European Tour 2017. Underskrevne skal følge nøye med på Viasat Golf, og forhåpentligvis vil kroppen fungere smertefritt. Bildet i toppen av artikkelen er fra sørafrikanske Ernie Els som har vunnet turneringen tidligere, og andre kjente golfprofiler som Rory McIlroy og Andy Sullivan er også med i turneringen. Det blir uansett spennende å følge begge utøverne dette året, og kanskje se et glimt av de på TV.

  Andre ting vi synes er nevneverdig

  • Vi har nettopp lastet opp 58 øvelser for bevegelighet og styrke til vår egne YouTube-kanal. Dette er enkle øvelser som er tilpasset hver enkelt diagnose og kroppsdel, from yours truly.
  • Vi jobber med en ny hjemmeside hvor øvelsene fra YouTube blir presentert i en øvelsebank som er enkel for pasienter å navigere i.
  • «God start på uka med Rygg og Rehab» er et prosjekt vi har på våre facebooksider. Søk opp for eksempel Rygg og Rehab Sætre og få nyttige tips hver mandag morgen.
  • Instagramkontoen vår er «up and running» etter noen måneder med nedetid etter den ble hacket i fjor. Følg oss gjerne igjen på @ryggogrehab eller #ryggogrehab.
  • Vi skal publisere en artikkel på bloggen hver torsdag i 2017. Det er hvertfall planen, så gjenstår det å se om vi får tid til å skrive litt mellom alle behandlinger. Vi skal gjøre så godt vi kan.

  Med ønske om et godt nytt år!