Naprapatbloggen

Rygg og Rehab sponser triathlonmosjonist

Jeg er en 33 år gammel mann som startet så smått med triathlon igjen i fjor, etter en pause på over ti år. Gleden var derfor stor i fjorårets sesong da det viste seg at triathlon fortsatt er en av de morsomste idrettene jeg vet om å bedrive. En OL-distanse i triathlon består av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykkel og 10 kilometer løping til slutt. Det betyr at en konkurranse vanligvis pågår mellom to timer og tre kvarter, ned mot to timer for de raskeste.

Triathlon løping

 

Mens jeg hadde pappaperm på sensommeren i fjor fant jeg ut at det er viktig å sette seg mål. Jeg meldte meg derfor, i september 2013, på en Ironman 70.3 på Mallorca i år 10. Mai. Les mer om konkurransen her. Her er distansen 2000 meter svømming, 90 kilometer sykkel og 20 kilometer løp. I skrivende stund er det under to måneder igjen til konkurransen og jeg vil fremover dele med dere de forberedelsene jeg gjør frem mot racet. Målet er å fullføre på under seks timer, så får vi se hva klokken viser til slutt når regnskapet skal gjøres opp.

 

Triathlon sykling

Denne uken har jeg svømt fire dager i uken på morgenen før jobb, ca 3000 meter per gang. En flott måte å starte dagen på, før man tar fatt på pliktene. I tillegg har jeg kjørt tre kvelder på sykkelrulle hjemme foran tven, ca en time per økt, med høy intensitet. To ettermiddager har blitt tilbragt på mitt lokale treningssenter på Hoff. Her konsentrer jeg meg om løping, samt basisøvelser.

 
Utfordringen er selvfølgelig todelt. Den ene er å finne tid til å trene, mens den andre er å korte ned restitusjonstiden så mye som mulig, slik at man raskt igjen blir klar for tunge økter. Fremover vil jeg få hjelp av Rygg & Rehab teamet med sistnevnte og jeg vil dele mine erfaringer på denne bloggen.

 
Til neste gang sier jeg bare; «Tri Sohard».