Naprapatbloggen

Veien til Norseman Nxtri med en naprapat på laget

Norseman Xtreme Triathlon, NXTRI er et årlig arrangement i Norge og regnes som verdens hardeste triathlon på Ironmandistanse. Vi fulgte flere pasienter frem mot triathlonkonkkuranser i 2014, og det skal vi fortsette med i 2015. Her er et innlegg fra en av våre pasienter som skal delta på Norseman om snaue 5 måneder.

foto: agurtxane concellon

foto: agurtxane concellon

Etter å ha vært så heldig å få startnr til årets Nxtri, innså jeg raskt behovet for jevnlig fysikialsk oppfølging. Jeg kom i den forbindelse i kontakt med naprapat Haakon Rønning Kvam ved Rygg og Rehab avd Drammen. Han var positiv til å være med meg fram mot sesongens største mål den 1 august 2015. Med diverse treningsskavanker fra en årrekke med ulike fysiske utskeielser, alt fra løping, langrenn, sykling, styrketrening har Haakon hatt nok å henge fingrene i de første ukene.  Løpekne, generell stiv muskulatur, smerter i korsrygg for å nevne noe. Triathlon er noe jeg ikke har gjort før og sånn sett er det et stort steg å skulle starte i Nxtri. På den annen side har jeg alltid gått for å sette meg høye mål og presse grenser. NÅ må jeg bli god på å svømme! Sykling er min sterkeste side av de tre. Løping nr 2 og som for mange andre som prøver triathlon for første gang er svømmingen min største utfordring. 
Hovedfokus fram mot mars vil derfor være svømmeteknikk og en del tid i basseng. Ved siden av dette vil det naturlig nok være en del sykling og løping,  samt noe alternativ ”motor” trening.

naprapatbehandling triathlon nxtri

På bildet er jeg på behandling hos naprapat Haakon Rønning Kvam ved Rygg og Rehab Drammen.

Da svømmingen er det jeg må jobbe mest med har også behandlingen de første ukene i  hovedsak forkusert på rygg, skuldre, i hofte/lår for å løse opp og gjøre dette mer beveglig. Jeg merker allerede en forbedring.

Etter mange år med mye og hard trening har jeg også balansert over og under skadegrensen. Etter et utall besøk hos ulike fysioterapauter, naprapater, kiropraktorer  og manuell terapaut har det gitt meg en viss bakgrunn til å vurdere de jeg går til. Jeg må si at Haakon har gjort et solid førsteinntrykk og gitt behandling av svært god kvalitet. Jeg ser fram til, og er glad for at han har valgt å støtte meg i opptreningen fram mot Nxtri.

 

Her er en oppdatering på hvordan Norseman gikk for denne pasienten.