Naprapatbloggen

kremet kylling

Kremet kylling – enkelt og utrolig godt

Denne middagen er utrolig god og krever lite tid på kjøkkenet. Selve tilberedelsen tar deg bare 10 minutter, og mens maten står i ovnen kan du rekke andre huslige oppgaver. Kremet kylling passer like godt til hverdagsmiddag som til en hyggelig lørdagskveld. 

  • Tilberedningstid: 10 minutter
  • Steketid: 1 time

Her har jeg laget retten med det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet, men her kan du være kreativ og fylle på etter eget ønske. Andre gode grønnsaker kan være gulrøtter og brokkoli.

Ved siden av kyllingen valgte jeg denne gangen tortellinipasta fylt med spinat. Du kan bruke hvilken type pasta du selv liker, eller bruke ris. Bruk gjerne fullkornsris for å få med deg de gode næringsstoffene.

Les også: laks med spinat, enkel og sunn middag for hele familien.

Kremet kylling til 2 personer: 

  • 2 kyllingfileter
  • 1/2 løk
  • 1 fed hvitløk
  • 1 ts hakket chili
  • 1/2 paprika
  • 1/3 boks Crème Fraîche
  • 1/2 dl ost
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • Pasta eller ris etter ønske
  • Ruccolasalat etter ønske

kremet kylling

Slik gjør du: 

  • Hakk hvitløk, chili, paprika og løk. Bland dette i en bolle sammen med crème fraîche og ost.
  • Legg kyllingfiletene i en ildfast form og fyll på med blandingen over filetene.
  • Ha til slutt på salt og pepper.
  • Formen stekes i ovnen på 160 grader i 1 time.
  • Når kyllingen nærmer seg ferdig koker du pasta eller ris etter ønske.

kremet kylling

Bruk gjerne litt ruccolasalat med avokado ved siden av, så får du også litt grønt på tallerkenen.

kremet kylling

Håper kremet kylling blir en ny favoritt på din ukesmeny. God middag!

OBS. Kristine jobber ikke ved Rygg og Rehab Asker lenger. Ønsker du time hos ernæringsfysiolog, ta kontakt med oss så skal vi sette deg i kontakt med en i nettverket vårt.