Naprapatbloggen

Tag Archive: Birkebeinerrittet

 1. Team SuperSelma støttes av Rygg og Rehab

  Leave a Comment

  Vi i Rygg & Rehab er stolte av å få være en del av Team SuperSelma.

  SuperSelma-prosjektet er et veldedighetsprosjekt utviklet av foreldrene til Selma, et prosjekt med mål om å gi kreftrammede barn mot til å gripe tak i det positive. Veldig mange mennesker vil hjelpe, men vet ikke hvordan. Gjennom dette prosjektet kan også du bidra i kampen mot kreft. Les mer på http://superselma.blogg.no/ og ta kontakt via kontakt@superselma.no

  Superselma ryggogrehab naprapat

  Som et ledd i sponsoravtalen vi har med SuperSelma-prosjektet ønsker vi å gi lagspillere i Team SuperSelma en ekstra hjelpende hånd før det store Birkebeinerrittet i 2015. Derfor er du, som lagspiller og deltager i Team SuperSelma, velkommen til en gratis konsultasjon ved en av våre klinikker nå i januar. Vi kan hjelpe deg med undersøkelse, diagnostisering, og behandling av en rekke muskel og leddplager. Vi kan også hjelpe deg med tilrettelegging av trening. Vi gleder oss til å hjelpe deg, slik at også du med smerter kan møte opp på startstreken med positivitet og iver etter å sykle i kampen mot kreft.

  I mer enn 10 år har Norges Naprapatforbund stilt opp med behandling ved birkenarrangementene. Vi har mange syklister på behandling ved våre klinikker i Asker, Drammen, Heggedal, Røyken og Sætre gjennom året, og har god erfaring med å hjelpe disse hele veien frem mot ny pers i blant annet Birkebeinerrittet. Les mer om vår deltakelse der i fjor i denne artikkelen.

  Velkommen til naprapatene, fysioterapeutene og massørene i Rygg og Rehab!

 2. Naprapater ved Birkebeinerrittet

  1 Comment

  I helgen ble Birkebeinerrittet arrangert. Mange av våre pasienter deltok i rittet som gikk fra Rena til Lillehammer både fredag og lørdag.

   

  Naprapat Astrid Birken

  Norges Naprapatforbund stilte opp, i tro tradisjon med oppfølging av deltakere i målområdet og midt i løypa ved Kvarstaddammen.
  Kvarstaddammen er et vanlig område hvor mange av deltakerne får kramper før den siste bakken over fjellet. Her stod vår Naprapat Eline Sagen med tidligere kollega fra Rygg og Rehab Naprapat Astrid Bergseng Kvil som nå driver egen klinikk på Hamar.
  «Det er lenge siden jeg har sett så mange spreke personer på ett og samme sted. Vi har behandlet stive ben og stive rygger, sendt noen videre til Røde Korsteltet for ambulansetjeneste (heldigvis bare et par) og heiet på alle som suste forbi. Ergonomien for vår del på en slik stand har vært litt ymse (se bildet), men det har vært en toppen dag :) Gratulerer til alle som har deltatt!»
  Naprapat Eline Birken
  For de som ønsker en oppfølgingstime etter Birken har vi fremdeles noen ledige timer ved våre klinikker denne uka. Vi har også noe ledig kapasitet til pasienter som skal løpe Røykenmila søndag 7. september. Minner om at vi sponser alle som melder seg på her med en gratis behandling før arrangementet.
  Ha en super og stølhetsfri mandag :)
 3. Sjekkliste før Birken

  1 Comment

  I dag og i morgen arrangeres Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer. Vi har mange pasienter som har dette som sitt hovedmål i løpet av treningsåret. Nå som det nærmer seg vil vi gjerne komme med en sjekkliste før Birken som kan gjøre konkurransen bedre for deg.

  Sjekkliste før Birken

  Norges Naprapatforbund, Birkebeinerritet

  6 enkle tips og en sjekkliste før Birken til hvordan du kan forberede det tekniske i forhold til sykkelen din.

  Takk til Simen Langeland i Hardrocx AS for utarbeiding av denne sjekklisten før Birken.

  1. Sjekk hvor mye belegg som er igjen på bremseklossene. Bytt bremseklossene hvis de er slitt.
  2. Mål slitasjen på kjedet, krankdrev og kassett. Bytt drivverk hvis det er slitt.
  3. Sjekk at dekkene ikke er slitt og er uten rifter i rullebanen og i sideveggene. Bytt dekk hvis de er slitt eller skadet.
  4. Tips til smøring av kjedet: smør et lag med tynn olje på kjedet, og jobb oljen inn i leddene ved å sveive krankarmen bakover 9-10 omdreininger. Smør så et lag med litt tykkere olje, og jobb den inn på samme måte. Den tykke oljen vil kapsle inn den tynne oljen slik at kjedet vil holde seg smurt lenger. Tørk av den overflødige oljen med en fille.
  5. Sjekk at girwirene beveger seg med minst mulig friksjon i girstrømpene. Hvis det er friksjon i girwirene vil girene fungere upresist, og da må wirene smøres. Hvis dette ikke hjelper bør man bytte wire og girstrømper.
  6. Bruk girene riktig. Unngå å gire med forgiret midt i en bratt motbakke (feks Rosinbakken). Planlegg heller giringen med forgiret før motbakken begynner. Dette er spesielt viktig å fokusere på hvis det er nedbør på rittdagen, ettersom gir og drivverk blir mer upresist når det er dekket av våt gjørme.

  Når du er kommet i mål anbefaler vi at du tar deg en tur innom teltet til Norges Naprapatforbund. Her står vår Naprapat Eline Sagen klar til å hjelpe deg med stive lår og legger, kramper, vond rygg eller liknende plager til en hyggelig pris. Dette gjør at man kommer seg raskere etter konkurransen og man slipper å være plaget med stølhet i flere uker etterpå.

  På denne siden kan du lese mer om hva du bør gjøre dagene i etterkant av Birken.

  Sjekkliste før Birken

  Norges Naprapatforbund ved Birkebeinerrittet

  På denne siden kan du se en annen sjekkliste dagene før Birken.

  Med dette ønsker vi alle lykke til!